• "Egy barátságos hely, csodálatos zalai panorámával!"

  gyuri_slider_v01_00
  gyuri_slider_v01_02
  gyuri_slider_v01_01

  Éttermünk

  Jánkahegyi Gyuri Csárda és Vendégház: Gasztronómiai kirándulás a város és a természet találkozásánál

  Szállásunk

  Zöld övezetbéli, csendes kirándulás, kikapcsolódás Zalaegerszegen csodálatos panorámával

  Rendezvények

  Rendszeres zenés estekkel, hangulatos, hagyományőrző rendezvényekkel várjuk Kedves Vendégeinket

  Megközelítés

  Csendes, természet közeli városrész a Jánkahegy, de mégis alig karnyújtásnyira a város forgatagától.

  Üdvözlöm honlapunkon!

  „Úgy vettem észre, egyre kevesebbet járnak vidékre, egyre kevesebbet kirándulnak az emberek manapság, s részben ez ihletett meg, hogy itt a hegyoldalban, ezen a csendes, nyugodt helyen, gyönyörű kilátással létrehozzak egy éttermet, ahol érdemben ki tudnak kapcsolódni a vendégek. A Gyuri Csárda azért készült, hogy az emberek kimozduljanak a mindennapos munkából és autóikat letéve, sétálgatva gyönyörködjenek városunkban. Ízelítőt kapjanak a Jánka-hegy szépségéből, a hegyi emberek ételeiből, italaiból.”

  Hart György

  • Aquacity - Zalaegerszeg
  • Skanzen - Zalaegerszeg
  • Őrség
  • TV-torony - Zalaegerszeg
  • Sümegi Vár
  Az Aquacity Zalaegerszegi Élmény- és Csúszdapark a festői szépségű Gébárti Szabadidő központban található, Zalaegerszegtől 2 km-re. A páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínáló Vízi Vidámpark Közép-Európa egyik legnagyobb és egyúttal a Dunántúl egyetlen aquaparkja. A 7,5 hektáros nagyságú területen több mint 6000 m2 vízfelület található. Hullám-medence, bébi- és gyermekmedence, 3 db jacuzzi medence, ugrómedence, strandmedence és 300 m hosszú lassúfolyó áll a fürdőzni vágyók rendelkezésére. A létesítmény igazi attrakciója a 18 db csúszda. A felnőttek részére 13 db (egyenként 54-120 m hosszú) óriáscsúzda épült.
  1968-ban nyitotta meg városunkban kapuit az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma. A várost átszelő Zala folyó holtága körül kapott helyet a 40 épületből álló együttes, melyet 22 zalai településről szállítottak a helyszínre. A skanzen területén egy múlt századi göcseji települést rekonstruáltak az építők, ahol a látogatók a térség mindennapi használati tárgyaival is megismerkedhetnek.A múzeum fogadóépületének emeletén a ‘Kárpát-medence népviselete babákon’ című kiállítás kapott helyet.
  Hunyja le a szemét!… Képzeletben varázslatos tájon jár. Hullámzó dombok, harsogó zöld rétek, mezők, fehérre festett házak, piros cseréptetők, az ablakokban muskátlik, a kapukban mosolygós helybéliek. A föld fölött állandó páratakaró, a friss, széna- és fenyőillattól terhes levegőt szinte harapni lehet. Ugye Svájcban, netán Ausztriában érzi magát? Pedig Magyarországon, a nyugati határszélen is van egy „talpalatnyi Alpok.” Őrségnek nevezik.
  A Bazitai-tetőn áll a 95 m magas TV-torony, melyben 52 m-es magasságban körpanorámás presszó működik. A bárból és az alatta lévő nyitott teraszról a nap minden órájában szép kilátás nyílik a városra és a zalai dombokra. Tiszta időben a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyéig, valamint az Alpok vonulatáig is el lehet látni. A kellő bátorsággal rendelkező látogatók kipróbálhatják az egyedülálló, 50 m magasságból induló szabadesés szimulátort.
  A Sümegi várat Szent István ajándékozta a veszprémi püspökségnek. A török terjeszkedés évtizedeiben komoly szerepet kapott Sümeg vára, hiszen második vonalban védte Magyarországot, illetve Nyugat Európát. A város ugyan többször török kézre került, de a magaslatra épült erődítményt nem tudták bevenni. A rendszerváltoztatás idejére aztán Sümegvár nagyon rossz állapotba került, 1989-ben a Megyei Idegenforgalmi Hivatal visszaadta a városnak. A vár jelenlegi kapitánya ekkor kapta meg az erődítmény üzemeltetési jogát. A rendkívüli munkabírásnak, szorgalomnak és szakértelemnek hála, Sümeg vára az utóbbi tizenhárom évben teljesen újjáépült, falai szilárdan állnak. A vár vendégei időutazáson vesznek részt, hiszen az öreg falak között a nyári időszakban feléled a középkor, megnyitják műhelyeiket a korabeli céhek. Az udvaron lovagok gyakorlatoznak, az istállóban pedig a vár állattartása simogatható. Erősebb idegzetűek még a kínzókamrát is megtekinthetik.